Managed hosting door True

BE gaat verder op pad Internet-apparaten

Be Inc. zet zijn eerste schreden op het pad voor Internet-apparaten voort. Nadat deze leverancier van het Be-besturingssysteem een verbond sloot met Compaq, gaat het nu in zee met hardwarefabrikant Quibit Technology.

Dat bedrijf heeft een licentie genomen op de Stinger-uitvoering van het Be OS. Dat pakket software bestaat uit het Be OS zelf, de Opera-webbrowser, een JVM (Java Virtual Machine) en een reeks multimedia-toevoegingen.
Quibit gebruikt deze software voor zijn aanstaande draadloze Internet-apparaat, de Web Tablet. Die computer is gebaseerd op het referentie-ontwerp van National Semiconductors Webpad. De Tablet van de nieuwe Be-partner heeft een 10,4 inch lcd-beeldscherm met tast-gevoeligheid. Verder is dit apparaat uitgerust met audio-functionaliteit en een toetsenbord dat via een infrarood-verbinding wordt aangesloten.
Be ontwerpt nu voor dit apparaat specialeinterfaces naar zijn besturingssysteem. De Web Tablet moet in het tweede kwartaal van volgend jaar op de markt verschijnen. Quibit onderhandelt nog met telecommunicatiebedrijven en financiële instellingen over distributie-overeenkomsten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.