Managed hosting door True

Windows CE wint weer wat hardware-aanhang

 

Casio Computer en Siemens AG gaan samen een draadloze palmcomputer maken die draait op Microsofts Windows CE. De twee hardwarefabrikanten gebruiken voor hun toekomstige Palm-concurrent de nieuwe versie van dat mini-besturingssysteem, codenaam Rapier.

Het apparaat van de Japanse en Duitse partners krijgt functionaliteit voor mobiele telefonie, Internet-toegang,instant messaging, draadloze e-mail en digitale audio en video. Casio en Siemens zeggen dat deze handmachine navolging krijgt in een complete reeks CE-producten voor multimedia, draadloze Internet-toegang en mobiele telefonie.
Hiermee verkrijgt CE, dat de laatste tijd in de markt achterliep op het populaire Palm OS, weer steun van hardware-producenten. Onlangs lieten enkele computerfabrikanten Microsofts slanke platform vallen. De softwareleverancier heeft zich inmiddels bij het Bluetooth Consortium geschaard om zo zijn meer-frontenoorlog wat in te perken.
"Casio is in wezen één van de weinige fabrikanten die daadwerkelijk wat succes heeft geboekt met Windows CE", zegt Jack Gold, analist mobiel computergebruik bij onderzoeksbureau Metagroup. De Cassiopeia-palmcomputer van dat Japanse bedrijf is volgens marktbureau NPD Intelect met een marktaandeel van 9,5 procent één van de best verkochte CE-apparaten in de Verenigde Staten.
Siemens bekleedt in Europa weer de derde plaats in de ranglijst van GSM-leveranciers. De samenwerking met Casio leidt voor Siemens tot diens eerste consumenten-palmcomputer. Het Duitse bedrijf heeft CE tot op heden alleen gebruikt in automobiel-computers en ingebedde apparaten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228921). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×