Managed hosting door True

SAP volgt Oracle met plan bedrijfsportalen

 

Sap komt deze week met plannen om tien bedrijfsportalen op te zetten die bedrijven verbinden met hun toeleveranciers en klanten. Hiermee volgt de Duitse leverancier van software voor bedrijfsautomatisering (erp) de voetsporen van concurrent Oracle.

Sap heeft voor zijn portalen-plan ook een reeks samenwerkingen met softwareleveranciers en dienstverleners op stapel staan. Dit nieuws is naar buiten gekomen doordat directeur Hasso Plattner vorige week in een interview daarover iets liet vallen.
Het Amerikaanse dagbladWall Street Journal meldt nu dat één van de Sap-portalen een online-marktplaats zal omvatten van de Duitse chemie-concerns Bayer, Basf en Hoechst. Die drie bedrijven zullen onder meer hun kantoorbenodigdheden voortaan via Internet bestellen.
Het is nog niet bekend welke klanten Sap nog meer heeft gestrikt voor zijn portaal-strategie. Plattner liet al wel weten dat het om zwaargewichten in zowel Europa als de Verenigde Staten gaat.
Erp-concurrent Oracle sloot vorige maand een fors contract met autofabrikant Ford Motors om diens toeleveringsketen te automatiseren middels Internet. Berichten doen de ronde dat de softwareleverancier op het punt staat overeenkomsten te sluiten met Boeing, American Express en GE Motors.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228897). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×