Managed hosting door True

FCC vecht fusie MCI/Worldcom en Sprint aan

 

De Federale Communicatiecommissie (FCC) is tegen de voorgenomen fusie tussen MCI/Worldcom en Sprint. Het samengaan van die twee telecom-grootmachten zou een niet aanvaardbare klap zijn voor de concurrentie.

Dit harde oordeel uit FCC-onderzoeksdirecteur Tom Krattenmaker in een intern memo dat al dateert van eind oktober. MCI/Worldcom en Sprint kondigden pas medio-november aan dat zij willen fuseren. Die twee zijn respectievelijk de tweede en derde grootste telecommaatschappijen.
Krattenmaker voorzag in zijn memo aan FCC-voorzitter William E. Kennard reeds problemen voortkomend uit een - toen nog - eventuele fusie. De directeur meent dat verdere consolidatie onder grote telecombedrijven die lange-afstandsdiensten bieden onacceptabel is. Dit vooral vanwege de negatieve gevolgen voor lokale telecomgebruikers.
Inmiddels lijkt ook het Amerikaanse ministerie van Justitie het samengaan tussen MCI/Worldcom en Sprint tegen te willen gaan. Het ministerie heeft de bekende Wall Street antitrust-jurist Stephen Axinn ingehuurd om de fusie ter waarde van 115 miljard dollar tegen het licht te houden. Dit onderzoek kan zeker meerdere maanden in beslag nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228889). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.