Managed hosting door True

Nortel en HP doen stap in asp-strategie

 

Nortel Networks heeft gisteren Hewlett-Packard (HP) en drie softwarebedrijven aan de haak geslagen voor zijn streven diensten en producten te leveren aan applicatie-dienstverleners (asp's). Dit vormt de reeds verwachte eerste fase in de asp-strategie van het telecombedrijf.

Nortel heeft naast de samenwerkingen ook alvast een reeks nieuwe diensten aangekondigd voor asp's die mikken op het mkb. Voor deze nieuwe bedrijfsactiviteit roept de Canadese onderneming een aparte divisie met duizend werknemers in het leven.
De eerste pakketten met Nortel-hardware, kant-en-klare applicaties en systeembeheerprogrammatuur van HP komen halverwege het eerste kwartaal van 2000 op de markt. Dit zegt Richard Caruso, president van de nieuwe Application Service Provider and Carrier Group.
Het bedrijf heeft asp-pakketten op stapel staan voor beveiliging, kwaliteitscontrole, systeembeheer en netwerkbeheer. De asp-strategie van Nortel voorziet ook in een certificatie van onafhankelijke softwareleveranciers om ervoor te zorgen dat hun applicaties qua prestaties, beveiliging en betrouwbaarheid tegemoetkomen aan bepaalde niveaus.
De opbloeiende asp-markt, waarbij software wordt verhuurd en gebruikt via Internet, is volgens onderzoeksbureau Dataquest tegen 2003 goed voor een omzet van 23 miljard dollar. Lucent Technologies en Sun Microsystems sloten enige tijd terug dan ook eenzelfde verbond als Nortel en HP nu hebben.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×