Managed hosting door True

OESO wil bescherming online-consument

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) wil richtlijnen opstellen voor de bescherming van consumenten op Internet. De internationale instantie roept nationale overheden op samen te werken aan het opzetten van een raamwerk voor die beoogde richtlijnen.

Dit streven is het resultaat van een achttien maanden durend onderzoek naar de bescherming van online-consumenten. Het raamwerk moet zowel wettelijke maatregelen als een reeks principes omvatten die van toepassing zijn op zowel regeringen als branche-organisaties, bedrijven en consumentenverenigingen. Deze toekomstige regulering moet advertenties, privacy-bescherming, geschillenbemiddeling, online-betalingen en onderwijs in goede banen leiden.
De Oeso waarschuwt dat bedrijven niet de speciale eigenschappen van elektronische handel moeten misbruiken door hun identiteit of locatie te verhullen. Onder de nu al geformuleerde adviezen bevindt zich dan ook de verplichting dat bedrijven juridische informatie, een fysiek adres en een telefoonnummer publiceren op hun websites. Ook moeten ondernemingen consumenten de mogelijkheid bieden het ongevraagd toesturen van email te blokkeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ik kocht bij " HET KRUIDVAT " oline dvd's verzending
in terwaarde van 27,47 euro dit op 15 april, en ik
wacht er nog steeds op, ik heb al 8 emails gestuurd, daar word gewoon niet op geantwoord, ik stuurde ook een brief naar de hoofzetel in belgie, met daarin een copie
van mijn visa afschriften, zodat ze kunnen zien dat ik wel degelijk betaald heb, daarop hebt ik OOK geen antwoord gekregen, dit had ik nooit gedacht van een winkel als " het kruidvat " maar nu heb ik door op het internet rond te zoeken, gezien dat het kruitvat in chinese handen is !!!!!!!!

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.