Managed hosting door True

IBM doet erp-software Copics van de hand

 

IBM verkoopt de broncode van Copics, zijn aloude software voor bedrijfsautomatisering (erp), aan erp-dienstverlener The Fredrick Group (TFG). Deze programmatuur stamt nog uit 1988 en was IBM's eerste stap op erp-gebied.

IBM is in 1994 al gestopt met de verkoop van dit pakket voor zijn S/370- en S/390-mainframes. De ondersteuning voor bestaande klanten is toen uitbesteed aan het bedrijf dat nu bekend staat als TFG.
Deze dienstverlener heeft nog web-functionaliteit ontwikkelt die bovenop Copics functioneert. Toch moest TFG nog altijd royaltie-vergoedingen aan IBM betalen, aangezien dat bedrijf de rechten op de broncode bezat. "De overeenkomst was glashelder; wij moesten IBM betalen voor elke Copics-licentie die wij verkochten. Maar de inkomsten uit nieuwe producten die wij ontwikkelden, zoals modules voor toeleveringsketens, waren geheel voor ons", zegt Mike Shields, vice-president bedrijfsontwikkeling bij TFG.
Deze heldere constructie werd vertroebeld toen de dienstverlener ging kijken naar mogelijkheden voor applicatie-huisvesting en dienstverlening (asp). TFG wil de Copics-software zelf draaien, zodat klanten op afstand gebruik kunnen maken van de functionaliteit. "In zo'n opzet verkoop je geen licentie, maar een reeks applicaties voor een maandelijkse vergoeding. Het was niet handig voor ons om dan niet de onderliggende code te bezitten", aldus Shields.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×