Managed hosting door True

AOL praat met Tribal Voice over chat

 

America Online (AOL) en Tribal Voice voeren nu onderhandelingen over de interoperabiliteit van hun software voor 'direct chat'. Deze vorm van online-communicatie was al inzet van een felle strijd tussen AOL en Microsoft.

Het nieuwste hoofdstuk in de chat-oorlog rondom AOL, momenteel met voorsprong de grootmacht op dit gebied, betreft AT&T. Dat telecombedrijf gebruikt de programmatuur van Tribal Voice in zijn eigenmessaging-applicatie genaamd IM Here.
Gedurende de eerste vier uur na de lancering van zijn nieuwe chat-dienst bood AT&T compatibiliteit met AOL's Instant Messenger (AIM). De online-dienst ondernam echter meteen stappen om die inter-platform communicatie te blokkeren, net zoals het eerder met Microsofts Messenger-software deed.
Nu zitten AOL en Tribal Voice dus rond de tafel om verdere escalatie in de chat-oorlog binnen de perken te houden. Dit zegt manager Beth Nagengast van Tribal Voice. Alle betrokken bedrijven zeggen overigens 'open standaarden' en compatibiliteit na te streven. Maar dan natuurlijk wel op eigen voorwaarden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228837). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×