Managed hosting door True

VN-organisatie buigt zich over domeinnamen

 

De internationale organisatie voor intellectueel eigendom Wipo heeft de eerste klacht over misbruik van domeinnamen ontvangen. Het is de eerste keer dat een organisatie van de Verenigde Naties zich over deze problematiek buigt.

Details over de kwestie zijn niet bekendgemaakt, maar de zaak gaat over registratie van een domeinnaam te kwader trouw, ook welcybersquatting of cyberkraken genoemd.
Handige zakenlieden registreren vaak domeinnamen waarin ook andere bedrijven geïnteresseerd zijn. Zij hopen dat de geïnteresseerde ondernemingen vervolgens geld betalen om de geregistreerde naam te mogen gebruiken. Indien het bedrijf dat de naam registreert weet dat een andere onderneming hiermee plannen heeft, valt dit onder de noemer 'kwade trouw'.
Wipo heeft vorige week een resolutie aangenomen waarin de klachtenafhandeling is opgenomen. Een panel van één tot drie experts zal zich over de zaken buigen. De complexe casus worden naar de rechter verwezen. Uitspraken vallen binnen 45 dagen te verwachten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228805). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×