Managed hosting door True

Microsoft voegt Windows-takken weer samen

 

Microsoft voert weer enkele veranderingen door in zijn onlangs veranderde bestuursstructuur. De opvallendste 'her-uitvinding' hierbij is het samenvoegen van de groepen voor consumenten- en bedrijfs-Windows in één enkele divisie.

Die nieuwe, samengevoegde bedrijfseenheid omvat dus zowel Windows 98, Windows NT en 2000 als CE en de ingebedde NT-variant. Dit alles is verenigd onder de naam Windows Division en staat onder de leiding van Brian Valentine, de huidige manager van het Windows 2000-ontwikkelwerk.
Valentine legt weer verantwoording af aan Jim Allchin, die nu is gepromoveerd tot de vice-president die alle platformen van Microsoft overziet. Daaronder valt ook Internet-software als de 'stromende multimedia'-software Windows Media.
Applicatie-directeur Bob Muglia is ook bevorderd tot vice-president en heeft voortaan de verantwoordelijkheid voor de Business Productivity Group. Die tak omvat zowel de het applicatiepakket Office als de serverprogrammatuur Backoffice.
Muglia heeft alvast een sub-groep opgezet die zich richt op het mkb. Dat gebeurt onder meer middels het onlangs aangekondigde bCentral-segment van Internet-portaal MSN.
Verder heeft opperbaas Steve Ballmer de Consumer and Commerce Group afgekort tot Consumer Group. Rick Belluzzo blijft aan als president van die tak. Die voormalige SGI-president heeft ook een nieuwe sub-groep in het leven geroepen: de Consumer Services Division. David Cole, voorheen ontwikkelaar en manager voor Windows en Internet Explorer, zwaait de scepter over die dienstentak met een nog onduidelijke portfolio.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228597). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.