Managed hosting door True

Amazon wint ronde tegen Barnes&Noble

 

Amazon.com heeft de eerste ronde gewonnen in zijn rechtszaak tegen Barnesandnoble.com. De twee online-boekhandelaren kibbelen over het gebruik van een softwaresysteem waarmee hun klanten bestellingen kunnen plaatsen met één muisklik.

Districtsrechter Marsha Pechman heeft gisteravond besloten Amazon in het gelijk te stellen. Die 'pure' online-verkoper beschuldigt de website van boekhandelaar Barnes&Noble ervan zijn '1-click'-technologie met een illegale gelijkenis te imiteren.
Het schoolvoorbeeld van elektronische handel en overspannen Internet-beurskoeren zegt '1-click' al sinds september 1997 te bieden. Dit systeem slaat factuur- en bezorggegevens op zodat gebruikers die na de eerste bestelling nooit meer hoeven in te voeren.
Barnesandnoble.com reageert verrassend op deze voorlopige uitspraak van de rechter. Het bedrijf vervroegt de lancering van zijn aangeklaagde 'Express Checkout'. Die technologie zou volgens de oorspronkelijke planning na het vakantieseizoen online gaan, maar wordt nu binnen enkele dagen al actief.
"Hoewel we teleurgesteld zijn over het besluit van de rechter, menen we dat onze positie met betrekking tot technologie voor het verwerken van bestellingen gehandhaafd zal blijven", aldus Barnesandnoble.com. "Maar we zijn niet van plan om in de tussentijd maar stil te zitten en Amazon toe te staan zich een veelgebruikte technologie toe te eigenen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228569). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×