Managed hosting door True

Nortel zet aparte divisie op voor ASP's

 

Nortel zet een toegewijde bedrijfseenheid op voor leveranciers van online-applicaties (asp's). Die nieuwe tak krijgt duizend werknemers en zal een geïntegreerd pakket programma's, middleware en netwerkinfrastructuur bieden.

Het telecombedrijf mikt met die nieuwe divisie en producten op asp's. Overigens heeft Nortel de afgelopen zes maanden in alle stilte gewerkt aan het vergaren van mensen en producten voor deze nieuwe tak.
De groep zal binnen enkele weken officieel worden benoemd. De leiding komt in handen van Richard Caruso, op dit moment nog vice-president en algemeen directeur van Nortels divisie voor IP Network Applications.
Nortel meent dat het aanbieden van dit asp-pakket de vraag naar netwerkcapaciteit zal vergroten. Het telecombedrijf koestert dan ook plannen om samenwerkingen met softwarebedrijven op te zetten, samen met hardwarefabrikanten applicaties te ontwikkelen met een hoge bandbreedte-behoefte, en mogelijk ook enkele applicatie-ontwikkelaars over te nemen.
In oktober verraste Nortel de IT-industrie al door Clarify voor een bedrag van 2,1 miljard dollar in aandelen over te nemen. Die leverancier van software voor het beheer van klantenrelaties (crm) leek toen een vreemde eend in de Nortel-bijt. Nu wordt het doel van die overname pas echt duidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228517). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×