Managed hosting door True

Digitaal tekenen rechtsgeldig in EU

Een elektronische handtekening geniet voortaan eenzelfde commerciële en juridische status als een geschreven handtekening. Dit hebben de verschillende telecommunicatie-ministers van de Europese Unie (EU) gisteren besloten.

Mensen moeten wel eerst hun instemming verlenen aan een aantal veiligheidsverklaringen voordat hun digitale krabbel wordt verheven tot officiële handtekening. De EU wil zo de handel via Internet bevorderen en misbruik van elektronische authentificatiecodes tegengaan.
Verder komt telecom-commissaris Erkki Liikanen van de EU in april volgend jaar met richtlijnen voor het bedrijfsleven waardoor de Internet-industrie aan zelfregulering kan doen. De politicus meent dat overheidsingrijpen alleen nodig is op een paar specifieke gebieden, zoals bescherming van auteursrecht en aansprakelijkheid. In alle overige gevallen moeten overheden het aan bedrijven overlaten manieren te vinden om Internet te beheren, aldus Liikanen. Die zelfregulering moet ook mogelijkheden bieden voor consumenten en bedrijven om geschillen buiten rechtbanken om op te lossen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.