Managed hosting door True

Red Hat neemt het op tegen Microsoft

Red Hat Software maakt zich op om de strijd met Microsoft aan te gaan. De Linux-distributeur wil investeren in Netscape's 'open source'-browser Mozilla en de Sendmail-programmatuur. Ook doen er hardnekkige geruchten de ronde dat Red Hat softwarebedrijf Corel wil overnemen.

De aandelenkoers van de Wordperfect-leverancier is al aanmerkelijk gestegen door deze berichten. Een eventuele overname zou Red Hat niet alleen dit bekende pakket kantoorapplicaties geven, maar ook de nieuwe Linux-distributie, die Corel vorige week lanceerde.
Investeerders beschouwen dit als een gunstige combinatie. De reeds overspannen aandelenkoers van Red Hat volgde dan ook het voorbeeld van Corels beurswaarde. De Linux-distributeur zag zijn beurswaarde de afgelopen week 95 procent stijgen, waardoor deze nu op ongeveer vijftien miljard dollar ligt.
De mogelijke overname van Corel berust echter vooralsnog alleen op speculatie. De investeringen in Mozilla en Sendmail staan daarentegen op het punt onthuld te worden. Sendmail bevestigt dat het nu onderhandelt met Red Hat. De financiële injectie voor Mozilla kan volgende maand al rond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.