Managed hosting door True

Ex HP-onderdeel Agilent gaat naar de beurs

 

Agilent, voormalig onderdeel van Hewlett-Packard (HP), geeft 57 miljoen aandelen uit voor zijn beursgang. De prijs van die aandelen zal tussen de 19 en 22 dollar per stuk liggen.

Dit blijkt uit documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond de Securities and Exchange Commission. Het verzelfstandigde deel van computerfabrikant HP produceert test- en meetapparatuur, halfgeleiders en optische instrumenten. Die activiteiten vormen de oorsprong van het bedrijf.
Agilent wil de netto inkomsten van zijn aanstaande beursgang als dividend betalen aan HP. Indien de aandeelkoers op 20,5 dollar komt te liggen, zal de notering aan de beurs ongeveer 1,1 miljard dollar opleveren.
HP zal volgende maand ongeveer 983 miljoen dollar in contanten overmaken aan zijn voormalige afdeling. Dat bedrag maakt deel uit van de voorwaarden van de scheiding van de twee bedrijfstakken. Als tegenprestatie krijgt HP direct na de beursgang 87 procent van Agilents aandelen.
De computerfabrikant wil de 380 miljoen aandelen die het daarmee in handen krijgt, vóór het midden van volgend jaar verdeeld hebben onder zijn eigen aandeelhouders.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228457). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×