Managed hosting door True

L&H presteert iets beter dan verwacht

 

Lernout & Hauspie Speech Products (L&H) heeft in het derde kwartaal een netto-inkomen van 9,8 miljoen dollar behaald op een omzet van 87,47 miljoen dollar. Dat komt neer op een winst van 16 dollarcent per aandeel, wat één dollarcent meer is dan Wall Street had verwacht.

De winst is 9 procent gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet is echter 59,4 procent gestegen. De Belgisch-Amerikaanse leverancier van spraaksoftware heeft in het afgelopen kwartaal enkele overnames gepleegd, die de winst hebben gedrukt.
Zo is L&H nu eigenaar van Articulate Systems, die spraakherkenning voor de medische sector maakt, en het Koreaanse Bumil Information and Communications, dat spraaksoftware ontwikkelt voor de telecomsector. Inclusief deze aanwinsten lag de winst op 18,5 miljoen dollar, oftewel 31 dollarcent per aandeel.
De producten van deze twee bedrijven moeten L&H toegang geven tot specifieke verticale markten. Het van oorsprong Belgische bedrijf wil dan ook diversificeren door niet alleen spraaksoftware maar ook de lucratieve bijbehorende diensten te leveren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228369). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.