Managed hosting door True

Barnes & Noble volgt Amazon in verlies maken

 

De website van boekhandelaar Barnes & Noble volgt ook op financieel gebied de voetsporen van concurrent Amazon. Het bedrijf verkocht in het afgelopen kwartaal voor 49,1 miljoen aan artikelen en verloor daar 21,9 miljoen dollar op.

In dezelfde periode vorig jaar lagen die bedragen op respectievelijk 15,6 en 18,6 miljoen dollar. De online-boekwinkel verliest dus miljoenen, maar nog lang niet in het tempo waarmee Amazon geld weet weg te werken.
Dat gedoodverfde voorbeeld van e-handel verloor in het afgelopen derde kwartaal namelijk maar liefst 197 miljoen dollar. Analisten twijfelen of dit er nu op wijst dat Barnes & Noble zijn online-activiteiten minder snel uitbreidt of dat het juist beter omgaat met het geld van zijn aandeelhouders.
Volgens metingen van onderzoeksbureau Media Metrix is Barnesandnoble.com nu de op vier na meestbezochte e-handelswebsite ter wereld. De derde plaats is voor het Shopping Channel van America Online (AOL), terwijl de tweede positie wordt ingenomen door veilingsite eBay.com. De meestbezochte e-handelssite ter wereld is Amazon.com.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228289). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×