Managed hosting door True

Intel omarmt ook PC-266 geheugenchips

 

Intel heeft in zijn toekomstplannen voor geheugenchips na PC-133 ook een plaats ingeruimd voor PC-266 double data rate (ddr) sdram-geheugens. Deze nu onthulde roadmap beslaat de komende twee jaar.

De chipproducent komt in de eerste helft van volgend jaar met een chipset voor PC-133 sdram-chips. Dat geheugentype communiceert op een kloksnelheid van 133 MHz met de processor. Dat is sneller dan de huidige PC-100 chips, maar minder snel dan het volgende-generatie Rambus-geheugen dat Intel nu al de markt in wilde drukken.
Concurrent Via Technologies heeft zijn Apollo-chipset, die PC-133 ondersteunt, al op de markt. Intels 815-chipset, codenaam Solano, zal waarschijnlijk in januari zijn debuut maken. Daarmee is er eindelijk een opvolger voor de huidige 440BX-chipset van Intel.
Analisten zijn positief over de aanstaande 815. "Uitgaande van de basisspecificaties kan het een behoorlijk populair product worden, vooral als het prijsniveau goed wordt gekozen", zegt analist Peter Glaskowsky van Microprocessor Report. "Intel moet nu Via inhalen, maar kan daar zeker in slagen wanneer het zijn expertise aanwendt om de geheugen-controllers te optimaliseren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228265). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×