Managed hosting door True

PC-fabrikanten wijken uit naar AMD's Athlon

 

PC-fabrikanten Compaq en Fujitsu-Siemens gebruiken de Athlon-processor van AMD in nieuwe machines voor de verwachte Kerstmis-verkoopstorm. Hiermee reageren deze twee bedrijven op het volumetekort van Intels nieuwste Coppermine Pentium III-chips.

Berichten deden al de ronde dat enkele PC-leveranciers hierdoor gedwongen zijn hun productie-schema voor het Kerstseizoen te herzien. Intel kan namelijk niet genoeg snelle exemplaren (700 en 733 MHz) leveren van zijn op 25 oktober onthulde 0,18 micron Coppermines.
Zowel Compaq als Fujitsu-Siemens verwerken nu de 600 MHz-uitvoering van de Athlon in een consumenten-PC die een prijsniveau van ongeveer tweeduizend gulden zal hebben. De Japans-Duitse PC-fabrikant verwacht pas in januari volgend jaar voldoende Coppermines te ontvangen om aan zijn productie-vraag te kunnen voldoen.
Verder doen geruchten de ronde dat Gateway binnenkort met een PC komt die de Athlon gebruikt. Deze directe PC-verkoper schrapte AMD's processoren onlangs uit zijn productportfolio. De chipfabrikant verloor daarmee één van zijn voornaamste PC-klanten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228233). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×