Managed hosting door True

Rechter Jackson houdt nog hoorzittingen

 

Rechter Thomas Penfield Jackson zal in februari nog hoorzittingen houden in de antitrustzaak tegen Microsoft. Daarbij zullen de juristen van het Amerikaanse ministerie van Justitie en de aangeklaagde softwareleverancier hun argumenten nogmaals mondeling op een rijtje zetten.

Deze beslissing kwam naar buiten nadat de rechter gisteren had overlegd met de advocaten van beide partijen. Ook vertegenwoordigers van de negentien staten die meedoen aan de antitrust-aanklacht waren aanwezig.
Eerder had rechter Jackson al besloten wanneer de partijen hun schriftelijke argumenten moeten publiceren. Justitie moet voor 6 december een document vrijgeven, waarna Microsoft voor 17 januari zijn kant van de zaak moet presenteren. Vervolgens moet Justitie een weerwoord geven voor 24 januari waarop Microsoft weer voor 31 januari moet reageren.
Nu heeft de magistraat ook de maximale omvang van die documenten bepaald. De eerste geschriften mogen niet langer zijn dan 70 pagina's, de weerwoorden zijn beperkt tot 30 pagina's. Overigens was de 'feitenvinding' van rechter Jackson zelf, waarin hij fel uithaalde naar Microsoft, een lijvige 207 pagina's lang.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/228097). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×