Managed hosting door True

Microsoft trekt zich terug uit chat-oorlog

Microsoft staakt zijn strijd tegen America Online (AOL) op het gebied van 'directe chat' (messaging). Het bedrijf maakte gisteren bekend dat de nieuwste versie van zijn Messenger-software niet meer zal communiceren met AOL's Instant Messenger (AIM).

Deze beslissing valt samen met de lancering van het nieuwe ontwerp voor Internet-portaal Microsoft Network (MSN), waar de Messenger deel van uitmaakt. De reden voor het staken van de strijd is volgens de softwareleverancier het beveiligingsrisico van een fout in AOL's software.
De online-dienst zou die fout gebruiken om de compatibiliteit van Microsofts concurrerende programma af te weren. "We hebben nu een punt bereikt waar een tussenoplossing niet meer mogelijk is", verklaart Microsoft. "Het is belangrijker de beveiliging van MSN Messenger-gebruikers te beschermen."
Het bedrijf verklaart zijn software voor 'directe chat' nog wel tot industriestandaard te willen verheffen. Dat kon nog wel eens moeilijke strijd worden. AOL heeft namelijk een slordige 44 miljoen gebruikers momenteel en is daarmee met afstand de grootste macht op het gebied vanmessaging. Microsofts Messenger telt nu ongeveer 4 miljoen gebruikers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.