Managed hosting door True

Intel verliest ronde in rechtszaak

 

Intel heeft een belangrijke slag verloren in zijn juridische strijd tegen Techsearch. Dat bedrijf heeft de chipgigant aangeklaagd voor het schenden van één van zijn patenten op het gebied van processor-emulatie.

De rechter in deze zaak heeft in het voordeel van de aanklager besloten wat betreft de technische basis voor het omstreden patent. Het gaat hier om technologie die processoren in staat stelt de instructieset van andere chips te emuleren.
De oorzaak van het nu lopende conflict tussen Intel en Techsearch is een emulatie-techniek die oorspronkelijk is ontwikkeld en gepatenteerd door International Meta Systems. Dat Texaanse bedrijf wou Intel-compatibele processoren maken, maar ging begin vorig jaar failliet.
Techsearch nam het patent over voor vijftigduizend dollar en spande op 25 juni 1998 een rechtszaak aan tegen Intel. Die processorproducent zou namelijk met zijn 32-bit Pentium- en aanstaande 64-bit Itanium-processoren gebruik maken van deze auteursrechtelijk beschermde technologie. Techsearch eist een schadevergoeding met een bereik van twee- tot acht miljard dollar.
De juristen van beide partijen hebben de rechter geprobeerd te overtuigen van de juistheid van hun argumenten op technische gronden. Techsearch heeft hierbij aan het langste eind getrokken. De beslissing van de rechter kan in hoger beroep echter eenvoudig worden herroepen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227965). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×