Managed hosting door True

Eerste vervolg-aanklacht tegen Microsoft

Microsoft is aangeklaagd door een klein advertentiebureau in een reactie op de strenge 'feitenvinding' van rechter Thomas Penfield Jackson. Aanklager Seastrom Associates stelt dat de softwareleverancier zijn monopoliepositie heeft misbruikt door veel te hoge prijzen te rekenen voor Windows 98.

IT-analisten en juristen zagen in de uitspraak van rechter Jackson al aanleiding tot een reeks nieuwe aanklachten. "Ik verwacht een ware stortvloed van rechtszaken", zegt antitrust-jurist Joseph Angland van het New Yorkse advocatenbureau Dewey Ballantine. "Historisch gezien, zijn uitspraken in regeringszaken altijd gevolgd door een reeks aanklachten van privé-partijen."
De zaak van Seastrom is hiervan de eerste. Het advertentiebedrijf wil zijn aanklacht bovendien verheffen tot 'class action' rechtszaak. Dit betekent dat het ook de belangen vertegenwoordigt van partijen die op gelijksoortige wijze zijn benadeeld, maar niet naar voren zijn getreden.
Dergelijke zaken hebben in de Verenigde Staten al tot schadevergoedingen van vele miljarden dollars geleid. Ook dit verhoogt de druk op Microsoft om tot een schikking te komen, wat het bedrijf naar eigen zeggen nog altijd wil.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.