Managed hosting door True

Staten blijven Microsoft vervolgen

 

De negentien Amerikaanse staten die samen met Justitie Microsoft hebben aangeklaagd, zullen de softwareleverancier blijven vervolgen. Dit in het geval het ministerie van Justitie zou afhaken wegens mogelijke beleidswijzigingen in de volgende regeringsperiode.

De staten reageren hiermee op speculaties van analisten dat de rechtspraak aanzienlijk vertraagd kan worden als Microsoft - eventueel herhaaldelijk - in hoger beroep gaat. Dan is het mogelijk dat de zaak nog loopt wanneer er een nieuwe presidentiële periode is aangebroken. De regering Clinton zit in ieder geval nog tot januari 2001.
"Als het ministerie van Justitie deze zaak laat vallen, is het behoorlijk duidelijk wat er dan gebeurt: de negentien staten zetten het proces dan voort", aldus Tom Miller, hoofdaanklager van de staat Iowa en tevens vertegenwoordiger van de negentien staten in de gecombineerde rechtszaak.
Analisten menen dat deze belofte de druk verhoogt op Microsoft om tot een schikking te komen met Justitie. Beide partijen zeggen nog altijd de voorkeur te geven aan het in der minne schikken van de zaak.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×