Managed hosting door True

Ballmer: Microsoft zal niet stoppen

 

Microsoft zal geen compromissen sluiten die het innoveren van zijn producten belemmeren. Dit verklaart president Steve Ballmer in een stuk dat hij heeft opgesteld voor de Wall Street Journal.

"Wij willen dit geschil nog steeds op een eerlijke en verantwoordelijke manier oplossen. Maar we kunnen niet ingaan op de eisen van de overheid dat we in wezen moeten stoppen te luisteren naar wat de markt wil. Microsoft zal niet stoppen met het innoveren van producten."
Ballmer hamert in het artikel op Microsofts innovatie - ten behoeve van de consument - waar de softwareleverancier het grootste deel van het lopende antitrustproces aan heeft opgehangen. "Als we Internet Explorer scheiden van Windows, negeren we de belangrijkste recente ontwikkeling op computergebied: Internet."
De Microsoft-president noemt als grootste, nieuwe bedreigingen dan ook het 'open source' besturingssysteem Linux, de voortdurende groei van online-dienst America Online en de toenemende beschikbaarheid van risicokapitaal voor startende Internet-bedrijven.
Al met al slaat de bevlogen topman een andere toon aan dan Microsoft-grondlegger Bill Gates, die in zijn eerste officiële reactie vrij timide reageerde. Ondertussen richt de aangeklaagde softwarefirma zich in toenemende mate op de publieke opinie. Zo gebruikt Ballmer zijn zevenjarige zoon in een interview met deNew York Times als referentiekader voor de correctheid van Microsofts praktijken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227757). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×