Managed hosting door True

Gevolgen uitspraak nog niet duidelijk

 

De directe gevolgen van het strenge oordeel van rechter Thomas Penfield Jackson over Microsoft zijn vooralsnog niet duidelijk. Juridisch gezien hoeft de uitspraak niets te betekenen. Zakelijk gezien kan het Microsoft echter behoorlijk beschadigen.

De meningen van analisten lopen nogal uiteen. Enerzijds is er de stelling dat dit de groei van Microsoft kan belemmeren in snelgroeiende sectoren waar het bedrijf nog forse vinger in de pap heeft.
Aanhangers van deze theorie voorzien verhevigde concurrentie van bijvoorbeeld Europese bedrijven of ondernemingen die zich richten op een specifiek marktsegment. In dat laatste geval wordt verwezen naar fabrikanten van spelcomputers en draadloze Internet-apparaten, waaronder mobiele telefoons en palmcomputers.
Anderzijds is er de overtuiging dat partners en klanten van Microsoft zich niet anders zullen opstellen tegenover de softwareleverancier. Dit standpunt heeft Compaq-president Michael Capellas al in een officiële verklaring geuit.
Ondertussen speculeren juristen en journalisten over de mogelijkheid dat de uitspraak van rechter Jackson zal leiden tot een reeks rechtszaken tegen Microsoft. Tegenstanders en concurrenten van dat bedrijf zouden in de 'feitenvinding' van Jackson een erkenning van hun grieven kunnen zien.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227741). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.