Managed hosting door True

Rechter: Gates intimideert concurrenten

 

Microsoft-directeur Bill Gates was direct betrokken bij het intimideren en bedreigen van concurrerende bedrijven. Dit zegt rechter Thomas Penfield Jackson in zijn vrijdagavond vrijgegeven 'findings of fact'.

Het standpunt van de rechter betreffende de persoonlijke betrokkenheid van Gates stemt grotendeels overeen met de beschuldigingen van Justitie. De Microsoft-topman zou vaak zelf spreken met directeuren van andere bedrijven om concessies los te peuteren.
"Onder aanmoediging en met steun van Gates is een groep Microsoft-directeuren in de zomer van 1995 een campagne begonnen om Netscape ervan te overtuigen dat het moest stoppen met de ontwikkeling van webbrowser-technologie voor Windows 95 die functioneert op platform-niveau", aldus Jackson.
De 'feitenvinding' haalt ook andere incidenten aan, waaronder de aanvaring tussen Gates en voormalig Intel-president Andrew Grove. Daarbij wist de softwareleverancier de chipfabrikant te 'overreden' diens software-ontwikkeling op een lager pitje te zetten.
De rechter weerspreekt hiermee een onderdeel van Microsofts verdediging. De juristen van het aangeklaagde bedrijf stellen namelijk dat Gates lang niet altijd betrokken was bij of zelfs op de hoogte was van de activiteiten binnen zijn bedrijf. Bovendien zijn die handelingen gewone, zij het harde, zakenpraktijken, aldus de verdediging.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×