Managed hosting door True

MS eBook leidt tot auteursrecht-problemen

De plannen van Microsoft voor digitale boeken kunnen een auteursrechten-storm veroorzaken in de uitgeefwereld. Dit beweert elektronisch uitgever Nuvomedia in een reactie op de eBook-alliantie tussen de softwareleverancier en uitgever RR Donnelly.

Microsoft zegt dat het beveiligingssoftware heeft ontwikkeld voor de Open eBook-specificatie (OEB), waar zijn 'lezer'-programma op is gebaseerd. President Martin Eberheard van Nuvomedia meent echter dat het bekijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal op een onveilig platform als de PC neerkomt op vragen om problemen.
De topman trekt vergelijkingen met het dilemma van de muziekindustrie betreffende MP3-muziekbestanden. Eberheard haalt dan ook uit naar de falende beveiliging van Microsofts Windows Media Player. Deze moest het downloaden van betaalde muziekstukken moest toestaan, maar het kopiëren voorkomen. Die beveiliging was enkele dagen na het lanceren van de software gekraakt.
"Ik heb zo mijn twijfels over de bescherming van auteursrecht door Microsofts software. Op een PC kun je namelijk altijd een applicatie naast een andere draaien", aldus Eberheard. Zijn bedrijf geeft dan ook de voorkeur aan een toegewijd apparaat voor elektronische boeken, zoals de Rocket Book.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.