Managed hosting door True

Microsoft plugt eigen 'plug and play'

Microsoft drukt zijn 'universal plug and play'-technologie (Upnp) verder door in de markt door die netwerkarchitectuur beschikbaar te stellen aan meerdere hardwarefabrikanten. Het doel is apparaten van divers pluimage met elkaar te kunnen verbinden middels Upnp.

Sun streeft eenzelfde doel na met zijn Java-technologie Jini, terwijl ook Hewlett-Packard en IBM aan soortgelijke architecturen werken. Microsoft heeft nu een stuurgroep voor zijn alternatief opgezet. Onder meer Compaq, Hewlett-Packard, Intel, Philips, Siemens, Sony, Thomson en Honeywel zijn al lid van die commissie.
Deze bedrijven moeten gezamenlijk de criteria opstellen waaraan apparaten moeten voldoen om Upnp-compatibel te zijn. De kernprotocollen liggen al vast. Het gaat nu om het definiëren van de protocollen op lagere niveaus.
Dat uitwerken wordt uitbesteed aan enkele sub-commissies. De leden daarvan worden weer benoemd door de leden van de overkoepelende stuurgroep. De eerste Upnp-compatibele apparaten komen waarschijnlijk pas in 2001 op de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.