Managed hosting door True

Dubai bouwt cyberstad-vrijhandelszone

Het Arabische emiraat Dubai gaat - naar eigen zeggen - 's werelds eerste belastingvrije handelszone voor transacties via Internet instellen. Kroonprins sjeik Muhammed Bin Rashid Al-Maktourn zegt dat 'Dubai Internet City' binnen een jaar operationeel moet zijn.

Het land heeft een marketingbudget van tweehonderd miljoen dollar uitgetrokken om zijn cyberstad te promoten. Inmiddels zijn de eerste gebouwen al opgeleverd, waaronder een grote telecom-toren.
"Mijn visie is eenvoudig", verklaart Al-Maktourn, "in de toekomst zal alle commerciële actie in cyberspace plaatsvinden. De cyberwereld heeft echter wel een basis nodig in de fysieke wereld."
De sjeik heeft de grootste computerbedrijven ter wereld al uitgenodigd om kantoren te open in zijn cyber-vrijhandelszone. Bedrijven die hierop in gaan, mogen hun vestigingen voor 100 procent in eigen handen houden en krijgen landlease-opties die om de vijftig jaar zijn te verlengen.
Al-Maktourn is één van de drijvende krachten achter de diversificatie van de voormalige oliestaat Dubai. Het emiraat heeft op het moment nog een olievoorraad ter waarde van veertig miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.