Managed hosting door True

Compuware en Justitie sturen aan op botsing

 

Compuware meldt dat het zijn overname van Viasoft doorzet, ondanks de antitrust-rechtszaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie nu aanspant. Beide partijen deelden afgelopen vrijdagmiddag mee dat zij hun oorspronkelijke koers handhaven.

Volgens Justitie zorgt de overname van Viasoft door concurrent Compuware voor een monopolisering van de markt voor beheersoftware voor mainframe-computers. Het overnemende bedrijf is momenteel de grootste leverancier op die markt, terwijl de overnamekandidaat de nummer twee is.
De twee bedrijven hebben alvast de deadline voor toestemming van de aandeelhouders verlengd tot eind deze week. Oorspronkelijk moesten de aandeelhouders van Viasoft vóór afgelopen vrijdag beslissen of zij ingingen op het bod van negen dollar per aandeel.
Justitie heeft Compuware afgelopen vrijdagmiddag voor de rechter gedaagd. Het ministerie wil de overname langs juridische weg tegengaan. De aanklacht vermeldt dat de inlijving van Viasoft zal zorgen voor hogere prijzen in de markt voor beheer- en testsoftware voor mainframes.
"Justitie maakt duidelijk dat ze totaal geen verstand hebben van wat onze producten doen en hoe de markt voor bedrijfskritische software werkt. Jammer genoeg verergert het ministerie die fout door nu voor een rechtszaak te kiezen", reageert Compuware-president Peter Karmanos.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227369). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×