Managed hosting door True

Intel levert Red Hat Linux op webserver

 

Intel zal Red Hat Linux gebruiken voor krachtige webservers die de chipreus zelf gaat leveren. Dit maakte distributeur Red Hat gisteren bekend. De aandelenmarkt reageerde positief op dit nieuws.

Chipfabrikant Intel koestert al enige tijd plannen om gespecialiseerde computers (appliance-servers) direct te verkopen aan onder meer Internet-leveranciers. Tot op heden gebruiken dergelijke bedrijven vooral machines van Sun Microsystems met diens eigen Sparc-processoren. Intel komt dan ook met een compleet promotie-programma op de proppen.
Verder onderneemt Red Hat verdere stappen in de Europese markt. Het bedrijf heeft wederverkoper Ingram Micro aan de haak geslagen voor de distributie van zijn Linux-software in Europa. Hieronder vallen Red Hat Linux voor Intel-, Alpha- en Sparc-systemen, zowel in de standaard- als in de luxe-uitvoering.
Deze producten zijn via Ingram verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken. Op korte termijn volgen België, Finland en Frankrijk. Ondertussen opent de Duitse Linux-distributeur Suse een nieuw kantoor in Londen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×