Managed hosting door True

Dell zit Compaq op de hielen in Europa

 

In een snel groeiende Europese PC-markt weet Compaq vooralsnog zijn marktleiderschap te behouden. Wel is de concurrentie met een inhaalslag bezig. Nummer twee, Dell, groeit veel sneller dan de marktleider. Dat blijkt uit cijfers van Dataquest.

De Europese PC-markt groeide in het derde kwartaal met 23,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 6,7 miljoen stuks. Compaq verscheepte in die periode 1,08 miljoen PC's voor de Europese klanten. Dat is een stijging van 18,3 procent vergeleken met het derde kwartaal van 1998. Het marktaandeel van Compaq liep echter terug van 16,8 naar 16,1 procent. De nummer twee, Dell, zag zijn marktaandeel stijgen van 8,1 naar 9,7 procent. Dat komt neer op een kwartaalverkoop van 654 duizend stuks.
Op de derde plaats staat Siemens met 7,2 procent (485 duizend stuks), tegenover 6,3 procent vorig jaar. Dejoint venture Siemens-Fujitsu is niet in de stand opgenomen omdat die pas in oktober gestalte kreeg, maar zou 'virtueel' uitkomen op ongeveer 12 procent.
Binnen Europa gelden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk nog steeds als de grootste markten. De Duitse markt groeide met 35 procent tot 1,6 miljoen stuks. De Britse markt nam toe met 24 procent tot 1,3 miljoen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227197). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×