Managed hosting door True

Palestina krijgt eigen Internet-domein

 

De Palestijnse staat heeft eindelijk een eigen domein-extensie voor Internet. De .ps-naam is het resultaat van twee jaar strijd met de IRA (Internet Registration Authority) en de Verenigde Naties.

Palestina heeft ongeveer 34 duizend PC's, wat betekent dat 7 procent van de Palestijnse huishoudens een computer hebben. Overigens bevindt het merendeel van die machines zich op de relatief rijke West-Bank. Vanwege het relatief lage gemiddelde loon (driehonderd dollar per maand) zijn Internet-cafés behoorlijk populair. Eigen PC's zijn simpelweg te duur om te kopen.
Het land telt verder ruim achtduizend Internet-abonnementen bij negen Internet-leveranciers. Die Palestijnse Internet-leveranciers zijn afhankelijk van de Israëlische backbone-verbinding naar het wereldwijde netwerk.
Ondertussen is de Palestijnse IT-sector nog fors in ontwikkeling. De komende vijf jaar staan nog internationale investeringen tussen de 350- en vijfhonderd miljoen dollar op stapel. Ook Israël draagt bij aan de IT-ontwikkeling van Palestina. Het grootste softwarehuis in de Palestijnse staat is Arab Technology Systems, dat 24 werknemers telt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227125). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×