Managed hosting door True

Aandelen Microsoft-concurrenten profiteren

 

De aandelenkoersen van Microsoft-concurrenten zijn in positieve zin beïnvloed door de 'feitenvinding' van rechter Thomas Penfield Jackson. Linux-distributeur Red Hat zag zijn beurswaarde meer dan 20 procent toenemen, terwijl softwareleverancier Corel schommelde rond een stijging van 10 procent.

Ook de aandelen van Apple, Be, Applix en Cobalt profiteerden van het slechte nieuws voor Microsoft. De twee eerstgenoemde bedrijven leveren concurrerende besturingssystemen, terwijl Applix kantoorsoftware maakt die concurreert met Microsoft Office. Cobalt fabriceert taakgerichte servers op basis van het 'open source' besturingssysteem Linux en is pas sinds vorige week genoteerd aan de beurs.
Over het algemeen stegen de aandelenkoersen van die bedrijven die dicht tegen Microsofts activiteiten aanleunen het meest. Computerbedrijven met meer gespreide activiteiten, zoals Sun Microsystems, Oracle, Novell en SCO (de Santa Cruz Operation), maakten relatief bescheiden beursstijgingen mee.
Ondertussen is de koers van het aandeel Microsoft weer wat bijgetrokken van de dip (4 procent) die het gisteren maakte. Verder hebben Robert Herbold, operationeel directeur bij Microsoft, en James Barksdale, voormalig president van Netscape, zitting genomen als raadsleden in een nieuwe nonprofit onderzoeksorganisatie, genaamd Internet Policy Institute.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227113). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×