Managed hosting door True

Amdahl koopt Siemens-verkoop in de VS

 

Amdahl koopt de Amerikaanse verkoopafdeling van het Duitse Siemens Computer Systems. Die tak telt negentig werknemers en een omzet van zestig miljoen dollar.

Het afstoten van deze tak is onderdeel van de fusie van Siemens met het Japanse Fujitsu. Dienstverlener en mainframefabrikant Amdahl is een volledige dochteronderneming van Fujitsu.
Alan Bell, president van Amdahls groep voor 'product solutions' (voorheen bekend onder de naam Amdahl Plus), zal de voormalige Siemens-tak leiden. Die verkoopactiviteiten zullen waarschijnlijk samengevoegd worden met Amdahls verkoopstaf.
Ondertussen komt de Japanse verkoopgroep van Siemens direct onder Fujitsu te vallen. In Europa verenigen de twee partners zich onder de gezamenlijke vlag Fujitsu Siemens Computer Systems. Analisten bestempelen dit echter als een terugtrekken van Siemens uit het computer-strijdperk.
Amdahl zal zijn Siemens-activiteiten in de VS wel met enige omzichtigheid moeten aanpakken, gezien de relatie met Sun Microsystems. Amdahl haalt jaarlijks tweehonderd miljoen dollar aan omzet uit de wederverkoop van Sun-systemen. Daarbovenop verdient het meer en meer aan de bij de Sun-apparatuur behorende diensten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×