Managed hosting door True

PC-omzet Dell in VS groter dan Compaq

 

Dell is in de Verenigde Staten Compaq voorbijgestreefd wat betreft het aandeel op de PC-markt. Dit blijkt uit vandaag vrijgegeven cijfers van de onderzoeksbureaus IDC en Dataquest.

Ongeveer twee van de 11,7 miljoen PC's die in het afgelopen derde kwartaal zijn verkocht in de VS was afkomstig van Dell. Daarmee komt het Texaanse bedrijf uit op een marktaandeel van 17,1 procent. Compaq ligt met 1,8 miljoen machines op 15,3 procent van de Amerikaanse markt.
Tot op heden bekleedde Compaq de nummer één positie in de Amerikaanse markt. Analisten voorspelden echter al enige tijd dat Dell dankzij diens directe-verkoopmodel zijn concurrent aan de kant zou zetten.
Dell maakte de laatste tijd dan ook een forse marktgroei door. In het derde kwartaal wist de PC-leverancier maar liefst twee keer zoveel te groeien als de Amerikaanse én de wereldwijde markt. Concurrent Gateway, dat ook een direct-verkoopmodel hanteert, groeide anderhalf keer zo snel als die markten.
Traditionele PC-fabrikanten als Compaq en Hewlett-Packard wisten de marktgroei ongeveer bij te benen, terwijl de PC-activiteiten van IBM 'slechts' half zo snel groeiden. Die drie bedrijven zijn bij elkaar genomen nog altijd goed voor het overgrote merendeel van de PC's die via distributeurs worden verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227057). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×