Managed hosting door True

Nieuwe Pentium III's komen maandag

 

Intel presenteert aanstaande maandag zijn nieuwste Pentium III-processoren, met de codenamen Coppermine en Cascades. De fabrikant zal maar liefst vijftien verschillende uitvoeringen van deze chips introduceren. Ondertussen ontbreekt er echter nog altijd een geschikte chipset.

PC-leveranciers zullen dus later dan gebruikelijk op de proppen komen met systemen die deze nieuwste Intel-processoren bevatten. Dat weerhoudt de chipreus er niet van om maandag zijn producten aan te prijzen voor servers, werkstations, desktopcomputers en ook laptops. Coppermine is de 'gewone' uitvoering, terwijl Cascades de zware variant is ter opvolging van de huidige Xeon-chips.
De nieuwe Pentium III's halen kloksnelheden van 700 MHz en hoger (in eerste instantie 733 MHz). De processoren zijn gemaakt op basis van de nieuwe 0,18 micron productietechnologie. Hierdoor zijn de processoren kleiner, verbruiken ze minder electriciteit en geven ze relatief minder hitte af. Door dat laatste voordeel kan de kloksnelheid verder worden opgeschroefd.
Ondertussen ontbeert Intel nog altijd een chipset die de nieuwe functionaliteit (zoals de hogere communicatiesnelheid met het geheugen) van deze processors kan ontsluiten. De vorige maand uitgestelde 820-chipset, codenaam Camino, had dit product moeten zijn. Concurrent Via Technologies biedt een chipset die sommige van de nieuwe functies ondersteunt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227049). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×