Managed hosting door True

ICANN-raad ontbeert Amerikaanse leden

 

De bestuursraad van de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) heeft sinds gisteren drie nieuwe, gekozen leden die internationale belangen moeten behartigen.

De nieuwkomers zijn alle drie niet afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit is een tegenvaller voor de Amerikanen, want het betekent dat de lobby-mogelijkheden van Amerikaanse bedrijven wat ingeperkt worden.
Icann heeft momenteel een interim-raad van negen personen die benoemd zijn volgens een gesloten procedure. Die vorm van bestuurskeuze wekte overigens veel kritiek op. Op termijn moeten die raadsleden vervangen worden door achttien gekozen leden. Kiesgemachtigden hierbij zijn organisaties en bedrijven met grote Internet-belangen, zoals domeinnaam-registreerders. De drie nieuwe leden zijn gekozen door de Domain Name Supporting Organisation (Dnso). Die instelling vertegenwoordigt onder meer voormalig domeinnaam-monopolist Network Solutions (NSI), AT&T, Dun & Bradstreet en de Motion Picture Association of America.
De nieuwe Icann-raadsleden hebben prominente Amerikaanse kandidaten verslagen, waaronder jurist en ex-Republikein Rick White en NSI-vice-president Don Telage. De 'winnaars' zijn professor Alejandro Pisanty van de National Autonomous University of Mexico, professor Amadeu Abril i Abril van de Ramon Llull University Law School in Spanje en de Canadese auteursrecht-jurist Jonathan Cohen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/227005). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×