Managed hosting door True

Oordeel in antitrustzaak Microsoft in zicht

 

Rechter Thomas Penfield Jackson zal binnenkort het eerste gedeelte van zijn oordeel in de antitrustzaak tegen Microsoft bekendmaken. Woordvoerders van de rechtbank meldden gistermiddag dat de rechter uitspraak zal doen op een vrijdagavond. Vreemd genoeg is nog niet bekend welke vrijdag.

Dit heeft al tot speculaties geleid dat het oordeel nog enkele weken op zich kan laten wachten. Een woordvoerder voor rechter Jackson heeft alleen gezegd dat de uitspraak op een vrijdagavond om half zeven precies onthuld zal worden.
De juristen van Microsoft en het ministerie van Justitie worden twee uur vantevoren op de hoogte gesteld van het feit dat er een beslissing is bereikt. Zij zullen dan niet meteen de uitslag horen; daarvoor moeten ook de advocaten van de strijdende partijen wachten tot half zeven 's avonds.
De keuze van dat tijdstip duidt er volgens analisten op dat rechter Jackson zich zorgen maakt over de gevolgen van zijn uitspraak voor de aandelenmarkt. Eerder in het proces maakte hij de opmerking dat de overname van Netscape door America Online een "zeer belangrijke wijziging was in het IT-speelveld". Slechts enkele minuten daarna steeg de aandelenkoers van Microsoft scherp, doordat investeerders zijn uitspraak hadden geïnterpreteerd als in het voordeel van de aangeklaagde softwareleverancier.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226985). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×