Managed hosting door True

Windows heeft moeite met Pentium III

 

Microsoft en Intel erkennen dat Windows 95 en 98 de aanstaande Pentium III-processoren niet goed herkennen. Deze besturingssystemen zien de nieuwe chip aan voor een Pentium II.

Windows 98 maakt volgens Microsoft echter wel gebruik van de nieuwe multimedia- en communicatie-instructies in de derde Pentium-generatie. Gebruikers van dat nieuwste besturingssysteem zullen dus meer last hebben van verwarring dan van prestatieproblemen.
"Windows 98 is dus klaar voor de Pentium III", concludeert productmanager Rob Bennett optimistisch. "De weergave van de processor-identificatie naar de gebruiker toe verschilt van de identificatie in de besturingsinstructies van Windows." Bennett benadrukt dat de versie 6.1 van Microsofts Direct X-multimediatechnologie gewoon gebruik maakt van de nieuwe instructieset in de Pentium III, die voorheen bekend stond als Katmai.
Intel steunt Microsoft in zijn verklaringen. Omdat de processorfabrikant besloot zijn nieuwe chip uit te brengen middenin Microsofts productcyclus, kon de softwareleverancier zijn besturingssysteem niet tijdig opwaarderen voor de nieuwe processor, aldus Intel-woordvoerder Howard High. Opvallend is dat geen van beide bedrijven rept over het oudere, maar nog veelgebruikte Windows 95, terwijl opvolger 98 slechts op een paar punten van dat besturingssysteem verschilt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226901). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×