Managed hosting door True

MLL bouwt net van straalverbindingen

 

MLL Telecom uit Vianen gaat een eigen netwerk van straalverbindingen in de Randstad Holland aanleggen voor telecommunicatie-doeleinden. Dit eerste commerciële netwerk van straalverbindingen is bedoeld voor service-providers en netwerkoperators.

Die kunnen op die manier dure huurlijnen vermijden, aldus MLL Telecom. Directeur Bert Pluijmakers wil het Randstad-netwerk omstreeks oktober in de lucht hebben. Medio januari volgend jaar worden ook Midden- en Zuid-Nederland op het draadloze netwerk aangesloten.
Met de straalverbindingen kunnen afstanden van 60 tot 70 kilometer worden overbrugd. In elke stad wordt bovendien ter ondersteuning een lokale ring gebouwd van straalverbindingen. Vanaf vrijwel elke locatie kunnen bedrijven aan het netwerk worden gekoppeld. Volgens MLL zal het gebruik van dit draadloze netwerk veel goedkoper uitvallen dan bestaande oplossingen, bijvoorbeeld via glasvezelnetten. Voor de aanleg van het nieuwe netwerk investeert het bedrijf 20 miljoen gulden. MLL Telecom, een dochter van het Britse bedrijf Microcell Links, levert momenteel al straalverbindingen voor bedrijven, naast het nieuw te bouwen netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226817). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×