Managed hosting door True

Nederlandse variant van Internet-2

 

Drie ministeries en een aantal bedrijven hebben onder leiding van Surfnet een projectvoorstel ingediend voor een Nederlandse variant van Internet-2, het hoge-snelheids Internet.

Het project draagt de naam Giga Port en voorziet in de inrichting van een 'proeffabriek' voor een gigabit-netwerk met zeer snelle verbindingen met Internet-2, CA*net in Noord-Amerika en met researchnetwerken in Europa en Azië. Zo meldt vandaag Planet Multimedia.
Het voorstel is afkomstig van het ministerie van Economische Zaken en wordt ondersteund door de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en van Verkeer en Waterstaat. Subsidie is aangevraagd bij het Fonds Economische Structuurversterking (Ices). Het net is in eerste instantie bedoeld voor onderwijs en wetenschap, maar bedrijven zouden er ook van moeten kunnen profiteren. Het plan, waarmee een bedrag van 250 miljoen gulden is gemoeid, voorziet in een backbone van zware verbindingen met een capaciteit van tientallen gigabytes voor Internet. IBM, KPN, Cisco en Lucent Technologies hebben geparticipeerd in het projectvoorstel. Dit betekent echter niet dat de realisering aan deze bedrijven zal zijn voorbehouden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×