Managed hosting door True

Nec verliest nog meer dan verwacht

 

Het verlies van Nec in de eerste zes maanden van het boekjaar 1998 is nog groter dan aangekondigd. Het Japanse elektronica- en computerconcern verwachtte een verlies van 76,3 miljoen dollar, maar noteerde uiteindelijk een negatief resultaat van 151 miljoen dollar in de boeken.

Vorig jaar boekte het bedrijf nog een winst van 265 miljoen dollar. De omzet daalde met 7 procent naar 16,5 miljard dollar. De crisis op de chipmarkt en tegenvallende prestaties van de Amerikaanse PC-tak Packard-Bell zijn de belangrijkste oorzaken van de beroerde resultaten. Het enige lichtpuntje voor Nec zijn de stijgende verkopen van PC's op de zakelijke markt.
Nec heeft een serie maatregelen aangekondigd om het tij te keren. Zo zullen de komende drie jaar zesduizend werknemers afvloeien (5 procent van het werknemersbestand), wordt het budget voor onderzoek en ontwikkeling ingekrompen en krijgen de directeuren een salariskorting van maximaal 10 procent aan de broek. Verder consolideert het concern de chipactiviteiten door werkzaamheden te verplaatsen van Maleisië naar Singapore en van Ierland naar Engeland.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226601). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×