Managed hosting door True

Tele-onderwijs voor bijstandsmoeders

In Haarlem kunnen bijstandsmoeders na de zomer ICT-cursussen volgen om meer mogelijkheden op arbeidsmarkt te krijgen. De deelnemers volgen het grootste deel van het onderwijs thuis achter de computer. Na een jaar kunnen ze aan de slag in het Haarlemse bedrijfsleven of bij een organisatie in de provincie-hoofdstad.

De cursussen zijn een initiatief van Haarlem Digitale Regio. Deze organisatie probeert niet-Internetgebruikers tot gebruik van het wereldwijde web te verleiden. De digitale regio tracht ook vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op elkaar af te stemmen. Met een subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken, voortvloeiend uit het Grote Stedenbeleid, krijgen twintig bijstandsgerechtigden een cursus die hen opleidt voor het Digitale Rijbewijs.
De opleidingen richten zich met name op tekstverwerking, database-beheer, spreadsheets, Html en grafische programma's. Vervolgens zullen de cursisten een stage van een half jaar lopen. De deelnemers blijven zoveel mogelijk thuis. De Sociale Dienst zorgt voor apparatuur ter waarde van drieduizend gulden en neemt telefoon- en eventuele kabelkosten tot duizend gulden voor zijn rekening. De Hogeschool Haarlem en de Volksuniversiteit verzorgen de instructies tijdens het cursusgedeelte. Als de deelnemers thuis problemen met de computer hebben of vastlopen, kunnen ze zich tot deze instellingen wenden.
Na een half jaar, als de eerste groep aan de stages begint, zal een tweede lichting van twintig deelnemers starten met de opleiding. De gesubsidieerde proef loopt tot eind 1999.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.