Managed hosting door True

World Online koopt Freemail

 

De onlangs gekraakte Internet-provider World Online koopt voor een nog onbekend bedrag de email-dienst Freemail. Dit Nederlandse equivalent van het Amerikaanse Hotmail, dat recent door Microsoft is overgenomen, telt naar eigen zeggen 110 duizend abonnees.

Freemail biedt Internet-gebruikers gratis email-adressen die zij via webpagina's kunnen gebruiken waarop ook advertenties te zien zijn. Door de overname van Freemail verkrijgt World Online in totaal, inclusief de zakelijke klanten, meer dan driehonderdduizend gebruikers. De provider zegt hiermee de grootste isp (Internet service provider) van Nederland te zijn geworden.
Rob van der Linden, woordvoerder van World Online, meldt dat het Diemense Freemail bij de provider in Naarden wordt ondergebracht. World Online zal de aangekochte email-diensten ook in het buitenland aanbieden. De eerste landen in dit expansieplan zijn België, Frankrijk en Spanje. Freemail kwam enkele weken terug in opspraak doordat de beveiliging lek bleek en er wachtwoorden op straat kwamen te liggen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226557). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.