Managed hosting door True

Providers weerspreken aanklacht BSA

De beschuldigingen die de BSA deze week uitte aan het adres van de Nederlandse Internet-provider Planet Internet hebben geleid tot een gezamenlijke reactie van Xs4all, Euronet en World Acces/Planet Internet.

Deze drie providers melden in een brief aan de software-alliantie dat zij niet aansprakelijk zijn voor het aanbod van illegale computerprogrammatuur op Internet.
De BSA, met leden als Microsoft, Adobe, Lotus en Novell, meent dat Internet-providers zich schuldig maken aan het distribueren van illegaal gekopieerde software door het 'toestaan' van advertenties waarin dergelijke programma's worden aangeboden. Hierbij heeft de belangenorganisatie het vooral op Planet Internet gemunt, die een grote 'vraag en aanbod'-rubriek heeft. De andere providers in Nederland zouden meewerken aan de bestrijding hiervan, aldus de BSA.
In de brief schrijven Xs4all, Euronet en het gefuseerde World Acces/Planet Internet dat de aanbieder van de illegale software aansprakelijk is en niet het bedrijf dat het communicatiemedium ter beschikking stelt. Dit nauwelijks erkende onderscheid speelt Internet al langere tijd parten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.