Managed hosting door True

BSA wil Planet Internet aanpakken

 

De BSA (Business Software Alliance) beschuldigt de Nederlandse Internet-provider Planet Internet (PI) van het toestaan van illegale softwaredistributie. PI's 'Vraag en aanbod' is de gewraakte rubriek, waarin bijvoorbeeld gekopieerde exemplaren van Windows 98 worden aangeboden.

De belangenbehartiger van softwareleveranciers dreigt al met een rechtszaak en beweert dat de overige providers in Nederland wel meewerken aan het filteren van dergelijke advertenties. Dit nieuws heeft ook de pagina's van landelijke dagbladen alsHet Parool al bereikt. De beschuldigende partij gaat voorbij aan het feit dat niet alleen websites mogelijkheden bieden voor advertenties. Ook bijvoorbeeld 'vraag & aanbod'-kranten en rubrieken in gewone bladen spelen een rol in het aanbieden van al dan niet illegale software.
PI verdedigt zich met het verwijt dat de BSA niet het medium, maar de adverteerders moet aanpakken. Bovendien "snapt de BSA niet hoe Internet werkt. Het is een vluchtig medium. Adverteerders zetten hun bericht er na vijf minuten weer op. Het is vechten tegen de bierkaai." Volgens de software-organisatie haalt een handelaar in illegale software een gemiddelde omzet van 72 duizend gulden per maand, waarvan 67 duizend gulden winst. Overigens verkrijgt de BSA deze cijfers door vergelijking met de relatief hoge winkelprijzen van software.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/226477). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×