Managed hosting door True

Compaq benoemt nieuwe directeur

Ton Pannekoek, de huidige country manager van Compaq Nederland, is herbenoemd tot algemeen directeur van de nieuwe combinatie Compaq-Tandem-Digital in Nederland.

De tweede kandidaat voor deze positie was Henk Vermaat, tot vandaag algemeen directeur van Digital Nederland. Het is nog niet bekend welke functie de DEC-topman gaat bekleden. Het is onwaarschijnlijk dat hij onder Pannekoek wordt geplaatst, aldus Compaq.
Ook zette het 'nieuwe' bedrijf gisteren zijn koers uiteen. De voornaamste aandachtspunten zijn Windows NT, dienstverlening en het 64-bit Alpha-platform. Deze processor van DEC zal later dit jaar opduiken in de eerste Compaq-computers met Digital Unix als besturingssysteem. De fabrikant levert eind dit jaar de eerste Alpha-servers en werkstations die op NT draaien. Anne Moore, directeur productplanning en lancering bij Compaq, meldt openlijk dat de computerproducent gebruikers van Digital Unix zal ondersteunen, maar tegelijkertijd mensen naar NT probeert te lokken. "We zijn verbonden aan Unix, maar we verwachten uiteindelijk naar NT over te stappen."
Daarnaast manen analisten Compaq aan tot snellere ontslagen. "Des te eerder het bedrijf zich ontdoet van de overlap in werknemers, des te beter", oordeelt financieel analist Ashok Kumar van beursanalistenfirma Piper Jaffray. Collega Joe Clabby van onderzoeksbureau Aberdeen Group is het hiermee eens. Beide experts benadrukken het belang van de aandeelhouders. Analist David Takata van marktfirma Gruntal is terughoudender, vooral wat betreft Digital-personeel: "Hoe weet je vlak na een overname al wie je moet ontslaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.