Managed hosting door True

Precise Software naar Nederland

"Veel bedrijven investeren momenteel in databasesystemen en erp-software. De groei van de omvang van applicaties en het aantal gebruikers zet de systeemprestaties echter onder druk.

De rentabiliteit op de investering is dan te laag." Shimon Alon, directeur van Precise Software, claimt dat zijn software op een efficiënte en originele manier de snelheid van applicaties verbetert.
Precise Software is in 1991 in Israël opgericht. Het hoofdkwartier bevindt zich nu in de VS. Sinds februari organiseert het zijn aanwezigheid in Europa. In zeven landen zijn wederverkopers actief. Ixtribute uit Zundert, ook actief voor Oracle, Progress Apptivity, Informix en Corel, verzorgt de distributie in Nederland.
Precise SQL zou zich op twee belangrijke kenmerken onderscheiden van concurrerende producten. Ten eerste werkt het vanaf de server, waardoor al het netwerkverkeer te analyseren valt zonder het net onnodig te belasten. "Bovendien functioneert het niet in de ontwikkel- maar in de productie-omgeving, zodat de groei en evolutie van systemen bij te houden is", aldus Alon.
Ten tweede volgt Precise SQL de interactie tussen verschillende systeemcomponenten. Andere producten zijn specifiek gericht op het optimaliseren van het besturingssysteem, de database of de applicatie. Alon claimt dat zijn bedrijf puur gericht is op het verbeteren van het applicatiegebruik door de eindgebruiker.
Het product analyseert en herschrijft SQL-opdrachtregels. Daarnaast optimaliseert het databasetabellen. Vooralsnog werkt het alleen met Oracle-databases. Binnenkort volgt Microsoft SQL Server. Er zijn geen plannen om andere databases te ondersteunen.
Het bedrijf brengt verder een Oracle-agent uit, Precise Pulse. Deze verzamelt prestatiegegevens en stuurt die door naar de beheerraamwerken Openview, Tivoli TME of Unicenter TNG. De productontwikkeling is gericht op opslagproblematiek en integratie met applicatieleveranciers Peoplesoft, Oracle, SAP en Baan.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.